Cupcake.

Kom in precis, har varit ute och gått promenad med Theo :) Innan det bakade vi cupcakesen jag nämnde igår. Dom blev supergoda :) Kan skriva receptet, jag tog två olika recept för jag ville ha citronmuffins istället för hallon eller vad det va :)



Citroncupcakes med white fluffy frosting.

Till ca 12 st små eller 6 stora cupcakes behövs:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2,4 dl socker
115 g osaltat smält och avsvalnat smör
1 ägg
1,2 dl naturell yoghurt
2 tsk rivet citronskal
3 msk nypressad citronsaft

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal och citronsaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 25 minuter.

White fluffy frosting:
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev. några droppar karamellfärg.

Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret med elvisp så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 min. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 min (vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall).

Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera med strössel, riven choklad, bär eller något annat gott. Godast blir dom om dom får stå några timmar i kylen innan servering.


Pusss&kraam.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0